Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2008

Από την Εγώπολη στην Εσύπολη


Χθες διάβασα ένα παιδικό βιβλίο, που με ενθουσίασε! Είναι το «Από την Εγώπολη στην Εσύπολη», της Μυρσίνης Βιγγοπούλου, σε εικονογράφηση Κωνσταντίνου Λαδιανού, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ακρίτας.

Η υπόθεση του, όπως περιγράφεται στο οπισθόφυλλο του βιβλίου, είναι η εξής:
Ο Πείσμονας είναι ένας μικρός Εγωπολίτης, που ξεκινά να βρει την Εσύπολη με μοναδικό του εφόδιο τη συμβουλή της βασίλισσας της Εγώπολης, να βάζει πάντα μπροστά το Εγώ του. Με ποιον όμως τρόπο θα μπορέσει τελικά από την Εγώπολη να φτάσει στην Εσύπολη; Τι κόσμο θα συναντήσει σ αυτή την τόσο διαφορετική από τη δική του πολιτεία; Τι νόημα θα έχει το ταξίδι του αυτό για όλους τους κατοίκους της Εγώπολης αλλά και για τον καθένα μας; Ας ταξιδέψουμε μαζί του! Πρόκειται για ένα δρόμο που μπορούν να τον βαδίσουν μικροί και μεγάλοι. Χάρτη και οδοδείκτη για την πορεία μας αυτή θα έχουμε κάποια από τα λόγια του μακαριστού γέροντα Παϊσίου.

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο, διδακτικό, με όμορφους συμβολισμούς, γραμμένο με οδηγό την αγάπη. Πραγματικά αξιόλογο, ένα βιβλίο που κάθε μικρός και μεγάλος πρέπει να έχει στη βιβλιοθήκη του!!

Υ. γ.:
: ( : ( : (
Κυρία Φαρυγγίτιδα αυτή τη φορά! Πλήρης αφωνία. Δεν μπορώ αν μιλήσω καθόλου, μόνο ψιθυρίζω προς το παρόν…

Δεν υπάρχουν σχόλια: