Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Ο μικρός πρίγκιπας επιστρέφει


Όποιος έχει διαβάσει και αγαπήσει το διαχρονικό αριστούργημα του Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ και δεν έχει διαβάσει την συνέχεια του δοσμένη από τον Ζαν-Πιέρ Νταβίντς, ε τότε πρέπει να το κάνει οπωσδήποτε!!!"Στο περίφημο βιβλίο του "Ο μικρός Πρίγκιπας" ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ εύχεται: "Αν έρθει τότε ένα παιδί προς το μέρος σας, αν γελάει, αν τα μαλλιά του είναι χρυσαφένια, θα μαντέψετε ακριβώς ποιος θα ναι. Ε, τότε, κάντε μου τη χάρη και γράψτε μου."

Μισόν αιώνα αργότερα, ο Ζαν-Πιέρ Νταβίντς εκπληρώνει την ευχή αυτή.

Ο μικρός Πρίγκιπας επιστρέφει

Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου

Οι νέες περιπέτειες του αγαπημένου ήρωα της παγκόσμιας λογοτεχνίας έχουν μαγέψει ήδη πολλούς αναγνώστες, γιατί ο Ντάβιντς τις αφηγείται τόσο ζωηρά, συναρπαστικά και περίεργα, που δεν μπορεί να του αντισταθεί κανείς. Είναι ένας φόρος τιμής στον Αντουάν ντε Σαιντ- Εξυπερύ και μια εκδήλωση αγάπης στον μικρό Πρίγκιπα.

Ένας ναυαγός ξεβράζεται σ΄ ένα μικρό νησί και συναντάει έναν ξανθομάλλη πιτσιρικά, που τον ρωτάει: «Είσαι κυνηγός τίγρεων;» Στον πλανήτη του ζει μία τίγρη, που δεν ήθελε να παραμείνει πια στο τσίρκο, κι επειδή την εκνεύρισε ένα τριαντάφυλλο, του έσπασε ήδη ένα αγκάθι. Ο μικρός Πρίγκιπας φοβάται, ότι η τίγρη θα κατασπαράξει το πρόβατο του. Γι’ αυτό το έβαλε σ’ ένα χαρτόκουτο και ξεκίνησε, ν’ αναζητήσει έναν κυνηγό τίγρεων…

Στο ταξίδι του συναντάει πολλούς περίεργους και αλλόκοτους ανθρώπους, αλλά και ένα αξιαγάπητο κοριτσάκι, που πρέπει να το αποχωριστεί, γιατί δε θέλει ν’ αφήσει μονάχο του το τριαντάφυλλο του. Μόνο κυνηγό τίγρεων δεν έχει βρει ακόμα…"

http://www.protoporia.gr/product_info.php/products_id/316259

1 σχόλιο:

kerato είπε...

Γιώτα μου....!!!!
Καλημέρα!!!!
Σε σκέφτομαι πάρα πολύ συχνά τον τελευταίο καιρό...
Η μικρή βλέπω ότι όσο μεγαλώνει μοιάζει στο Φάνη, κάνω λάθος;
Είστε καλά;
Το ξέρω ότι χάσαμε επαφή, αλλά δε σας ξεχνώ ποτέ.
Αποφάσισα να ξεκινήσω τα παιδικά παραμύθια που λέγαμε. Εσείς τί κάνετε με τα γραψίματά σας???
Μόλις γράψω το πρώτο μου, θα σου το στείλω.
Α! την ιστορία σου με τα μανταλάκια τη λέω στην ανιψιά μου και πολύ της αρέσει!!!
Πολλά φιλιά σε όλους σας.
Γράψε μου...