Σάββατο, 28 Απριλίου 2012

Με λένε Γιώτα και,αφού είναι της μόδας, ακούστε και την δική μου εκδοχή...

Με λένε Γιώτα και τον Ιούλιο θα συμπληρώσω τέσσερα χρόνια άνεργη.

Τέλειωσα το 2003 το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών και ξεκίνησα γεμάτη όνειρα και ελπίδες να υπηρετήσω μία βαθμίδα της εκπαίδευσης, που η σημαντικότητά της ακόμα δεν έχει γίνει αντιληπτή. Μια βαθμίδα που λάτρεψα, είχα και έχω μεράκι να ΥΠΗΡΕΤΗΣΩ. Ο ΑΣΕΠ όμως έκρινε τρεις φορές ότι δεν είμαι ικανή να το κάνω. (Παρόλο που για να περάσω στη σχολή μου έδωσα Πανελλαδικές εξετάσεις και πέρασα από τους πρώτους, παρόλο που τέσσερα χρόνια έδινα εξετάσεις και τελείωσα με βαθμό πτυχίου 8,37, παρόλο που δύο φορές ήμουν στους επιτυχόντες –την μία απ΄ αυτές διαγωνίστηκα ενώ ήμουν 8 μηνών έγκυος…) Αλλά, λένε, έτσι είναι το «σύστημα». Το «έφαγα».

Ο ΟΑΕΔ επίσης έκρινε ότι δεν έχω το κατάλληλο «μέσο» για να προσληφθώ σε κάποιο από τα προγράμματά του. Αλλά, λένε, έτσι είναι το «σύστημα». Το «έφαγα».

Στον ιδιωτικό τομέα υπήρχαν πάντα γνωστοί και μη εξαιρεταίοι «Γιάννηδες» και «Κώστηδες» και «Γιώργηδες» καρακλέφτες, που ήθελαν να εργάζομαι χωρίς να πληρώνομαι όπως θα έπρεπε για τις υπηρεσίες μου. Αλλά, λένε, έτσι είναι το «σύστημα». Το «έφαγα».

Η αγάπη μου για την λογοτεχνία με έκανε να γράφω μανιωδώς και να αναζητώ μία δημιουργική διέξοδο στην γραφή. Όμως οι εκδότες στην καλύτερη περίπτωση θέλουν να πληρώσεις για να δεις τη δουλειά σου τυπωμένη. Στην χειρότερη σαφώς σε αγνοούν και δεν ενδιαφέρονται να ρισκάρουν σε σένα τον νέο, άγνωστο, συγγραφέα από την Φλώρινα. Αλλά, λένε, έτσι είναι το «σύστημα». Το «έφαγα».

Με λένε Γιώτα και από τον Δεκέμβριο μέχρι και σήμερα ελάχιστα έχουμε δει τον ήλιο στην πόλη που ζω. Το πετρέλαιο είχε 1,04 ευρώ, όμως τα μικρά μου κορίτσια είχαν ανάγκη από ζέστη. Φυσικά δεν δικαιούμασταν το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών, γιατί «αποκλείεται να είχαμε ανύπαρκτο εισόδημα-σίγουρα κάτι κρύβουμε». (Από το φθινόπωρο το πετρέλαιο θα έχει 1, 40). Αλλά, λένε, έτσι είναι το «σύστημα». Το «έφαγα».

Με λένε Γιώτα και κάθε βράδυ πέφτω να κοιμηθώ με το άγχος της επόμενης ημέρας. Αν θα έχω να πληρώσω λογαριασμούς. Αν θα έχω να συντηρήσω τα παιδιά μου….

Με λένε Γιώτα και απορώ γιατί μένω ακόμα σ΄ αυτή την χώρα…

Αλλά όχι… Δε θα τους τη χαρίσω πια, ούτε θα τους κάνω τη χάρη να φύγω και να τους αφήσω ξέφραγο αμπέλι…

ΩΣ ΕΔΩ!

Τα «συστήματα» εμείς τα φτιάχνουμε και μεις τα τροφοδοτούμε.

ΩΣ ΕΔΩ!

Δεν θα συνεχίσω να τα “τρώω”.

ΩΣ ΕΔΩ!

Με λένε Γιώτα και… προσεχώς ΔΕΝ θα ΕΙΝΑΙ καλά. Γιατί από δω και πέρα θα διεκδικώ και θα αγωνίζομαι. Τίποτα πια δε θα τους χαρίσω. Γιατί η ζωή, το αύριο και τα όνειρα ανήκουν στα παιδιά μου και στα παιδιά αυτής της γ@μημένης χώρας. Κανένας κλέφτης «ψευτοεξυπνάκιας» κουτοπονηροέλληνας δεν θα τους τα αρπάξει πια μέσα από τα χέρια τους… Το υπόσχομαι!!

Με λένε Γιώτα και κανονίστε την πορεία σας… Γιατί δεν σας το είπα: τέρμα οι ευγένειες! Προσεχώς…ΔΑΓΚΩΝΩ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: